sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Maggie Shayne: Hämärän reunalla (Yön siivet -sarja)


 432 sivua. Kirjoittaja: Maggie Shayne, Harlequin nocturne (Paranormal romance)

Yön siivet -sarjan lukeminen jatkuu ja samaan menoon ahmin viineisimmän osan sarjasta. Harlequin päätti sitten vaihtaa kirjasarjan formaattia, mikä ei suinkaan ollut mieleeni. Pidin aikaisempien kirjojen muodosta, ne olivat mukavan käteensopivia. Kansi Hämärän raeunalla -kirjassa oli mielenkiintoinen ja lukemaan houkutteleva. Kyllä se kirjakin  käteen sopi kun aikansa tekstiä ahmi. En ole vain jostain syystä tykästynyt koskaan tähän "pokkari-formaattiin". Kuvittelen aina tekstin olevan niin pientä, että sitä saa tihrustella, mutta onneksi formaatin vaihdoksesta huolimatta teksti on pysynyt luettavana.

Kirjassa keskiöön nousee nyt aikaisemmasta kirjasta tuttu Amber Lily, joka on kasvanut viimeisen kirjan päätyttyä kauniiksi nuoreksi naiseksi. Amberia on jo vuoden vaivannut outo uni, missä komea mies ojentaa hänelle kyynel silmissään koristeellista laatikkoa, mutta Amber ei halua katsoa, mitä laatikkossa on.

Sitten, Amber saa kuulla järkyttävän uutisen. Hänen hyvällä ystävällään ja pelastajallaan Willillä on syöpä. Amber haluaa lähteä pitemmiten ystävänsä luokse ja matkalla hän ajaa oudon miehen päälle. Mies on tuttu. Hän on Amberin unen vamppyyri. Mies saa kyydin Amberilta Salemiin, jonne tämä on menossa. Matkalla Amber tutustuu Edgeen paremmin. Hän aistii miehessä agressiivista voimaa, mutta samalla heidän välilleen punoutuu kiihkeä halu.
Amberilla ja Edgellä on yhteinen vihollinen, Stilens, joka vaanii edelleen vampyyrejä. Mutta Stilensistä voi olla Amberille ja hänen ystävälleen Willille myös hyötyä. Kiihkeästi Edgekin haluaa saada Stilensin käsiinsä kostaakseen.
Edgen ja Amberin yhdistää toisiinsa erottomalla tavalla, että Amber on äkkiä raskaana ja odottaa Edgen lasta. Tämän pitäisi olla ennen kuulumatonta, sillä vampyyrien ei pitäisi pystyä lisääntymään.
Asiat saavat myös yllättävän käänteen kun Stilens hyökkää jälleen Amberin kimppuun ja vangitsee tämän. Mutta tällä kertaa hyötyäkseen Amberista muulla tavalla kuin kiduttaakseen.
Amberilla saattaa olla hallussaan jotain sellaista mikä auttaisi myös Williä, mutta sen selvittämiseen Amber tarvitsee Stilensin muistiinpanoja. Niinpä hän antaa vangita itsensä. 
Vankeusaikana Stilens ottaa Amberista verta ja tekee verestä seerumia omia tarkoituksiaan varten. Samalla Amber saa  tietää jotain verensä ainutlaatuisuudesta, josta Amber saa sekä parannuskeinon että tuhoamiskeinon.
Monien käänteiden jälkeen kaikki on jälleen hyvin Amber ja Edge ovat kahden kaksosen onnellisia vanhempia ja suuri vamppyyriperhe on jälleen yhdessä.

Juoni etenee välillä kuuraketin lailla ja välillä tuli lukiessa tunne että ollaan kyllä kaukana jossain avaruudessa. Mutta tämähän on paranormaalia romantiikkaa. Lukukokemuksena kirja oli jälleen erittäin positiivinen. Hyvää kirjassa oli myös se, että aikaisemmista kirjasta (Varjojen nälkä) tutut henkilöt Dante ja Morgan pääsivät tarinan jatko-osaan sivuhenkilöiksi, yhdessä Ronaldin ja Rihannonin, Tamin ja Ericin, Angelan ja Jamesonin, joka tässä kirjassa oli hieman kiinnostavampi henkilö, kanssa. Myös uusi tuttavuus Donovan oli mielenkiintoinen henkilö. Toivon saavani lukea hänestä vielä oman tarinan.


"Amber Lily on ainutlaatuinen. Hänen ei kuuluisi olla olemassa, vampyyreiden ei nimittäin pitäisi kyetä lisääntymään. Ainutlaatuisuudestaan Amber on joutunut maksamaan kovan hinnan, hänen vanhempansa ovat aina suhtautuneet häneen ylisuojelevasti.
Amber on jo pidemmän aikaa nähnyt merkillisen unen uudestaan ja uudestaan. Komea mies ojentaa hänelle kauniin koristeellisen puurasian, mutta Amber ei halua katsoa sen sisälle. Amber on ajamassa ystäviensä luokse, kun hän on ajaa miehen päälle. Mies - Edge - on hänen unestaan ja hän on vampyyri. Amber aistii miehessä aggressiivista voimaa, mutta ei voi vastustaa tämän herättämää halua.
Amberilla ja Edgellä on yhteinen vihollinen Stiles, joka on jo vuosia saalistanut Amberia. Kohta suuri yllätys hätkähdyttää heitä ja koko heidän suurta vampyyriperhettään; Amberilla ja Edgellä on muutakin yhteistä kuin vihollinen... Jälleen kerran Amberin elämä osoittautuu kerrassaan ainutlaatuiseksi."Ei kommentteja:

Lähetä kommentti