lauantai 14. heinäkuuta 2012

Tuija Lehtinen: Miss Seinäruusu 301 sivua, Kirjoittaja: Tuija Lehtinen, Otava.


Tuija Lehtinen on tunnettu menevästä ja rempseästä kirjoitustyylistään. Miss Seinäruusu jatkaa samalla linjalla, kirjan parissa on helppo viihtyä. Lehtisellä on tapana kirjoittaa sivuhenkilöiksi todella hersyviä persoonia, eikä tyyli ole vaihtunut, sillä niitä riittää myös tässä kirjassa.

Kirjan päähenkilö on Rea Raunio. Rea osallistuu leikkimieliseen Miss Seinäruusu-kilpailuun ja tutustuu kilpailun pyörteissä komeaan mieheen ja maatilan perilliseen Marttiin. Martin vanhemmille Rea ei kuitenkaan ole mieluinen miniä. Avioliitto Martin kanssa viilenee vuosien saatossa ja lopulta Rea saa Routakorven maatilasta ja Martin hämäristä menoista tarpeekseen. Hän  päättää tehdä elämälleen suunnanmuutoksen ja muuttaa maatilalta  keskustan kaksioon, aloittaen samalla työn radiotoimittajana. Kaikki ei kuitenkaan suju niin kuin suuniteltu on. Ex-appivanhemmat työntävät nokkaansa joka sopukkaan ja sotkevat asioita parhaansa mukaan. Realla ja Martilla on myös yhteinen lapsi. 6-vuotias Frans, joka asuu vuoroviikoin kummankin vanhemman luona. Pojan ollessa äitinsä luona,  keskittyy Rea täysillä Fransiin. Muina aikoina Rea keskittyä työhönsä ja yrittää opetella uuden elämän alkua. Pian miehiä kuitenkin alkaa pyöriä Rean ympärillä. Onko miestuttavuuksista se joku oikea Realle?

Kirja oli tuttu ja turvallinen lukukokemus:  Helppo viihtyä, huumorintäyteinen, mielenkiintoinen juoni, herskyvät sivuhenkilöt ja rempseä päähenkilö. Mukava lukukokemus joka vei mennessään. Välillä lukiessa ote meinasi irrota ja mielenkiinto aavistuksen lopsahtaa, mutta sehän leimahti uudelleen liekkeihin kun juonenkäänteissä tapahtui yllättävä käännös. Uusi, salaperäinen naapuri muutti Rean naapuriin. Ja kukakahan se mahtoi lopulta olla?

"Voitto leikkimielisessä tanssilavojen Miss Seinäruusu -kisassa vie paikallislehdessä työskennelleen Rean vauraan Routakorven maatilan miniäksi. Elämä tuntuu silkitä komean miehen rinnalla, ja pojanpoika sulattaa appivanhempien sydämet.Kuusi vuotta myöhemmin Rean elämä on umpikujassa. Mies menee pitkin Suomea ravihevosten perässä, avioliitto on karilla, mutta Rea ei pääse muuttamaan toiselle paikkakunnalle, sillä mies pitää pojastaan kiinni kynsin ja hampain. Lisäksi miehen suvulla on valtaa, jolla Rean työnhakuyritykset saadaan torpattua. Rea kokee olevansa kuin seinäruusu, näkymätön ja tarpeeton.Radio Naalin pomolla on kuitenkin jotain hampaankolossa Routakorven väen suhteen ja Rea pääsee radiotoimittajaksi. Sisukas Miss Seinäruusu alkaa vihdoin kukoistaa, eikä se ole kaikkien mieleen."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti