maanantai 16. heinäkuuta 2012

Maggie Shayne: Pimeyden taikuri (Yön siivet sarja)

336 sivua. Kirjoittaja: Maggie Shayne, Harlequin nocturne (Paranormal romance)

Pitkästä aikaan jälleen Nocturne sarjan kirjojen äärellä. Vuorossa tällä kertaa Maggie Shaynen kirjoittama Yön siivet -sarjan kolmas kirja Pimeyden taikuri, eikä ollenkaan hullumpi lukukokemus.

Tällä kertaa kirjan päähenkilönä on ikivanha eristäytynyt Damien -vamppyyri, joka esiintyy taikurina. Damienin elämä  kuitenkin muuttuu, kun Shannon, kaunis yksityisetsivä, alkaa epäillä Damienia ystävänsä murhasta. Mutta sitten joku haluaa Shannoille pahaa, hänen asuntonsa tuhotaan tuhopoltossa ja Damien päättää ottaa hänet luokseen asumaan. PTI on jälleen kannoilla ja  vahtii haukkana Damienin tekemisiä ja siinä sivussa Shannonia. Shannonissa on jotain mikä kiinnostaa PTItä. Kaupungissa liikkuu myös vamppyyri, joka haluaa jostain syystä Damienille pahaa. Monien tapahtumien ja juonenkäänteiden jälkeen Shanonin ja Damienin tiet yhtyvät erottomasti toisiinsa.
Kirjassa seikkailevat myös aikaisemmista kirjoista tutut pariskunnat Eric, Tamara, Rhiannon ja Roland.

Tässä kirjassa PTI oli tällä kertaa jätetty vähemmälle huomioille ja uusi uhka nostettu esiin, mikä oli vain  hyvä asia. Kirjan kansi ei ollut mitenkään erityisen houkutteleva, mutta sisältö sitäkin parempi mikä on pääasia. Kirjassa oli vauhtia ja tapahtumaa. Aivan viimeisille riveille asti se piti jännityksessä ja koukuttavassa otteessaan.

 "On tarina vanha,
mutta vieläkin sen kertoa voi,
se kertoo miehestä, joka rakasti
ja menetti…
  

Shannon on päättänyt kostaa. Hän aikoo saada murhaajan kiinni, murhaajan, joka selittämättömän raa´alla tavalla murhasi hänen ainoan ystävänsä.
Damien elää erakon elämää, vaikka hänellä olisi mahdollisuus olla fanijoukon liehittelemänä. Hänen taikansa lumoavat ihmiset, mutta näytösten jälkeen hän vetäytyy mieluummin tutkimaan vanhoja eepoksia kuin paistattelemaan ihailijoiden suitsutuksessa.
Shannonin murhatutkimuksissa ainoa johtolanka vie Damienin luo, mutta voisiko mies, joka ei pysty tekemään pahaa hiirellekään, olla murhaaja?
Pimeyden taikurin ei ehkä sittenkään tarvitse tehdä yliluonnollisia taikoja, saadakseen kynttilän syttymään. Siihen tarvitaan vain inhimillisistä tunteista suurinta – rakkautta."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti