torstai 19. heinäkuuta 2012

Maggie Shayne: Hämärän syleily (Yön siivet -sarja)
384 sivua. Kirjoittaja: Maggie Shayne, Harlequin nocturne (Paranormal romance)


Nocturne -sarja imaisi mennessään kun jälleen, pitkästä aikaa avasin kannen. Heti Pimeyden taikurin jälkeen oli perään luettettava seuraava Yön siivet -sarjan kirja Hämärän syleily. Sarja alkaa vääjäämättömästi edetä päätöstään ja vaikka kirjoja on ainakin pari jäljellä, tässä vaiheessa alkaa jo ikävä kalvaamaan mieltä.

Hämärän syleilyn kansikuva ihmetytti minua hiukan kun kirjan sain käteeni. Ihmettelin, että ompas taas kansi valittu paranormaaliin romantiikkaan. Mutta jo ennen puoltaväliä, huomasin kannen ja sisällön yhteensopivuuden. Tässä kirjassa on enemmän toimintaa kuin aikaisemmista osissa, mikä tuo vain tarinaan uutta hohtoa. Alku tuntuu ensin melko pitkäveteiseltä ja mielenkiinnottomalta. Toisin vamppyyri Sarafinasta, ennen hänen muutostaan mustalaisleirissä on mielenkiintoista lukea. Myös positiivista alussa on se, että eversti Willem Stonen kidutuskohtauksia ei ole jääty mässäilemään ja alku etenee nopealla temmolla.

Eversti Stonen ja aikaisemmista kirjoista tutun Jameson Bryantin tiet kohtaavat yllättäen sairaalassa, missä Stone on hoidossa saamistaan vammoista ja josta Jameson on hakemssa ravintoa itselleen. Muutama kuukausi myöhemmin Jamesonin ja Angelican tytär (Uusi elämä), puoliverinen vamppyyri haluaa itsepintaisesti lähteä kaksistaan parhaan ystävänsä Alician kanssa New Yorkiin. Amberin vanhemmat suostuvat lopulta, mutta Jameson päättää palkata kuolevaisen miehen, palkitun ja sankarillisen eversti Willem Stonen kaitsemaan tyttöjä vaaralta.

Amber on haluttu saalis PTIssä. Vaikka itse järjestö on lakkautettu jo vuosia sitten, ei vaara ole ohi. Pahamainen Stilens jahtaa yhä vamppyyrejä ja erityisesti luononoikku Amberia, joka on kahden vamppyyrin jälkelänen.

Williem suostuu vamppyyri Jamesonin pyyntöön, mutta haluaa vastapalvelukseksi nähdä Sarafinan, uniensa mustalaistytön. Pyyntö toteutuu, mutta Sarafiina on muuttunut...

New Yorkissa kaikki tuntuu menevän ensin hyvin, mutta äkkiä Amber ja Alicia ovat keskellä hengenvaarallisia tapahtumia ja apua kaivataan. Pelastusoperaatioon osallistuu Angelan ja Jamesonin lisäksi myös Riannon ja Ronald. Mutta he eivät yksin pysty pelastamaan Amberia Stilensin kynsistä vaan tarvitsevat kipeästi apua ja aikaa ei ole paljon. Niimpä ainoa joka voi auttaa on erakko Sarafina. Pelastusoperaatioon osallistuu myös Williem. Monien tapahtumien jälkeen kaikki on taas jälleen hyvin ja Sarafinan ja Williemin suhde syvenee rakkaudeksi.
Stilens karkaa kirjassa vielä vapauteen varmalta kuolemalta, sillä hänelle on tapahtunut jotain mikä pitää hänet vahvemmin hengissä.Mutta mitä hänelle käy, kun tarina jatkuu...


Eversti Willem Stone on joutunut sotavangiksi ja saa kärsiä yli-inhimillisiä tuskia. Kovassa kuumeessa hän näkee näkyjä naisesta, jolla on villit mustat kiharat.
Sarafina on heimonsa syrjimä taitava ennustaja, erilainen kuin muut, liian erilainen ollakseen enää yksi heistä. Hänellä on henki, joka puhuu tälle, vaikka vaikuttaisikin siltä, että henki on täysin tavallinen kuolevainen. 
Teinitytöt Amber ja Alicia haluavat lähteä koittamaan itsenäistä elämää loman merkeissä New Yorkiin. Amberin vanhemmat eivät ole ollenkaan innoissaan tyttöjen aikeista, sillä Amber on harvinainen luonnonoikku – kahden vampyyrin jälkeläinen – ja vampyyreitä vastaan taistelevan ryhmän halutuin saalis.
Amberin isä palkkaa lehdistön ylistämän sotasankarin Willem Stonen vahtimaan tyttöjä. Hämärän syleilyssä tapahtumat ja henkilöt kietoutuvat oudolla tavalla toisiinsa…Ei kommentteja:

Lähetä kommentti