sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Anneli Kivelä: Kotiin katajamäelle

 


290. Kirjoittaja: Anneli Kivelä.  Karisto


Kun Minne jää työttömäksi monien vuosien työrupeaman jälkeen, 8-vuotiaan Joonan yksinhuoltajaäiti päättää muuttaa etäiseltä sukulaiselta perimäänsä pikkuiseen taloon, onhan eläminen maalla huomattavasti halvempaa kuin kaupungissa. Päätöstä helpottavat menevän ja menestyksekkään ystävättären järjestämät etätyöt. Hyvää tarkoittava mutta utelias kyläyhteisö innostuu tervetulleesta uudesta kuntalaisesta, ja enemmän tai vähemmän aiheellisia juoruja sikisee tuota pikaa Minnen ja kyläkoulun komean johtajaopettajan Henri Laakson ympärillä. Minnen naapurissa asuvasta leskeksi jääneestä Arto Ruohosesta on tosin paljon enemmän käytännön hyötyä, mieheltä kun sujuvat remontitkin ja hänellä sopivan ikäinen poika kaveriksi Joonalle. Kyläläisten on kuitenkin vaikeata saada selkoa sulhaskandidaattien paremmuudesta, kun Minnen mökillä näyttää kyläilevän paitsi hössöttävä äiti "vaariystävineen" myös Minnen ex-avomies?Kotiin Katajamäkeen on Anneli Kivelän esikoisteos. Kirjailija yhdistää romaanissaan hauskasti tuttuja nykypäivän ongelmia perinteiseen maaseuturomantiikkaan - joka sekin on saanut pirteitä EU-ajan sävyjä.

Anneli kivelän Katajamäki sarjan ihastuttavat kirjat ovat niin suosittuja  paikkakunnan lähikirjastoissa, että niitä harvoin löytää suoraa hyllystä nappaamalla. Muutama vuosi sitten nappasin tämän kyseisen kirjan kirjaston hyllyltä ja ihastuin siihen heti, sen herkyvään ihmis- ja maaseutu romanttiseen kerronta maailmaan. Kirjan luettuani olisin halunnut lukea lisää sarjan kirjoja, mutta eipä tietenkään niitä ollut hyllyllä tarjolla. Yhden kirjan sain napattua kerran sarjasta, kirjastossa käytyäni ja sekin oli oikein viihdyttävää luettavaa.

Pitkän taon jälkeen yritin taas kokeilla kirjastossa onneani ja löysinkin siellä käydessäni kaksi kirjaa katajamäki-sarjasta, joista toinen oli Kotiin katajamäelle.  Pyörittelin hetken kirjaa kädessäni ja yritin muistella olenko mahdollisesti lukennut sen kun kansi on niin tutun näköinen. No kun en ollut siitä varma, laitoin kirjan koriin ja luin sen uudestaan. Lukiessani sitä sitten teksti palautui tuttuna mieleen. Kirja kestää siis useimmankin luvun.
Kirjassa kuvataan pienen Katajamäki- kylän elämää ja ihmisiä, maaseudun romanttisessa miljöössä. Kirja on kevyttä luettavaa jonka parissa viihtyy varmasti. Katajanmäki sarjan kirjat ova itsenäisiä osia. Ne keskittyvät kylässä asuviin tai sinne muuttaviin henkilöihin ja kertovat ihastuttavasti heidän arkipäivästään, eikä romantiikkaakaan kirjoista puutu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti