keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Anneli Kivelä: Salaisuuksia Katjajamäellä
261 sivua. Kirjoittaja: Anneli Kivelä.  Karisto.

Sulkeutunut kyläkoulun opettaja Juuli Karu viihtyy kumman hyvin omissa oloissaan, kunnes sähköliikettä pitävä Mäntylän Leo saa naisen houkuteltua ihmisten ilmoille ja voittaa tämän luottamuksen. Vähä vähältä selviää syy nuoren opettajan matalaan profiiliin ja kireisiin väleihin pikkusiskonsa Mirjamin kanssa. Leolla itselläänkin on tosin omat luurankonsa kaapissa.

Aina yhtä suulas Päivikki Nikkanen pitää yleensä huolen, etteivät kenenkään asiat jää Katajamäellä pimentoon. Mutta kun uppo-outo Onerva Maaranen ilmaantuu maisemiin, myös Päivikin itsensä huomataan peitelleen yhtä jos toista.

Tämä kirja ei ollut makuuni yhtä  mukaansa tempaava ja vauhdikas, mitä ovat olleet ne kaksi muuta kirjaa sarjasta. Mutta herkyvästä henkilökuvauksesta en jälleen voi olla mainitsematta, niin hauskasti on jälleen kuvattu kyläkoulun johtajaopettajan vierailulle saapuva äiti. Kirjassa paljastuu myös yllättäviä asioita kirjan päähenkilöstä ja muidenkin kyläläisten menneisyyttä raotetaan aavistuksen. Miksi Juuli  pitää etäisyyttä kesäksi katajamäelle saapuvaan  pikkusiskoonsa Mirjamiin ja ylipäätään kovin matalaa profiilia itsestään? Entä kuka onkaan Onerva Maaranen, josta yleensä niin suulas Päivikki Nikkanen on vaiennut tyystin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti