tiistai 1. toukokuuta 2012

Maggie Shayne: Uusi elämä (Yön siivet osa 4.)
336 sivua, Kirjoittaja: Maggie Shayne, Harlequin Nocturne (Paranormal Romance)

 Tämä kirja oli pienoinen pettymys, niin lupaavalta kuin sarjan alku (osat 1 ja 2) vaikuttivat.
Tälläkertaa keskushenkilönä on ensimmäisestä ja toisesta osasta tuttu Jamey -poika. Jamey on kasvanut mieheksi ja elää nyt itsenäistä elämää ja käyttää nyt virallista nimeä Jameson Bryant.

Jameson on kuitenkin aikaisemmin joutunut pahamaineisen ja jo ensimmäisistä osista tutun PTI (Paranormaalin tutkimuksen instituutin) käsiin jo toistamiseen, jonka seurauksena hänelle on tehty lukuisia kokeita.
Mies on kuitenkin nyt vapaalla jalalla ja aivan sattumalta tapaa eräästä syrjäiseltä kujalta löytyvästä talosta nuoren vastamuutetun vamppuurinaisen, joka luulee itseään kirotuksi. Nainen puree Jamesonia kaulaan ja imee hänestä liikaa verta jolloin Jameson on jo kuoleman kielissä.
Samaan aikaan PTI:n agentti sattuu paikalle ja houkuttelee nuoren naisen mukaansa. Mutta pian naiselle selviääkin, että paluuta takaisin ihmiselämään ei ole ja hänelle on valehdeltu.

Nuori Angelica  joutuu PTI:n koekaniiniksi jonka seurauksena hän alkaa odottaa lasta, eikä kenenkä tahansa lasta...   Lasta aiotaan käyttää tutkimuksiin, joiden avulla vampyyreistä yritetään päästä eroon.

Jamesonin löytävät hänen tutuksi käyneet ystävänsä/perheensä Tamara, Eric, Rhyhannon ja Ronald, jotka eivät voi muuta kuin muuttaa Jamesonin vamppyyriksi, pelastaakseen tämän hengen. Pureman ja ihmiselämänsä menettämisen takia Jameson vihaa tuntematonta naisvamppyyria sydämmensä pohjasta, mutta kuinkas käykään kun aika kuluu ja he jälleen kohtaavat....

Jameson kuulee, että hän on isä ja että hänen pienokaisensa on PTI:n julmissa käsissä. Hän lähtee pelastamaan lastaan julmalta kohtalolta. Pelastusreissullaan hän kohtaa sattumalta myösa nuoren naisvamppyyrin, joka onkin Jamesonin järkytykseksi lapsen äiti. Nainen rukoilee miestä ottamaan hänet mukaansa kuolemanloukosta ja pitkin hampain Jameson suostuu.
 Yhdessä Jameson ja Angelica lähtevät pelastamaan pienokaistaan ja matkalla viha muuttuu rakkaudeksi.

Kirjassa on paljon juokentelua lapsen perässä ja lopu on vähän jo liian helposti ratkaistuja käänteitä. Kuitenkin ihan luettava lukukokemus vaikkei kuulunutkaan niihin parhaimpiin lukemiini kirjoihin... Kansi kyllä sai plussaa hienosta kuvituksestaan.


Nuoren Angelican on viikon kuluttua määrä antaa nunnalupauksensa. Hän on elänyt yhdeksänvuotiaasta asti luostarissa. Mutta hetken hän olisi vielä vapaampi ja lapsekkaampi kuin oikeat sisaret. Angelica on aina rakastanut lumisadetta, etenkin ensilunta. Hänen työparinsa on sairaana, eikä Angelica saisi lähteä yksin ulos luostarista, mutta hän ei voi vastustaa kepeästi leijuvia hiutaleita. Ilo päättyy kuitenkin lyhyeen ja Angelica on varma, että paholainen on viimeinkin päättänyt rangaista häntä.
   Jameson on aina tiennyt, että jossain vaiheessa elämäänsä hän muuttuisi kuolemattomaksi, ystäviensä kaltaiseksi. Hän ei kuitenkaan ole ajatellut, että se tapahtuisi niin yllättäen, hänen sitä pyytämättä.
   Jameson löytää hylätystä röttelöstä nälkiintyneen naisen, joka ei tunnu tietävän kuka tai mikä on. Nainen painaa huulensa Jamesonin kaulalle ja niin heillä molemmilla on edessään uusi elämä. Eikä kukaan, ei edes faaraon tytär Rhiannon, voi aavistaakaan millainen uusi elämän ihme heitä kaikkia odottaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti