torstai 11. heinäkuuta 2013

Kesälukemista...

                   


Tuija Lehtinen: Tähtilinna, 

Otava 2001, s.302

Kuka on vapaa, ja ketä uskaltaa rakastaa? Viihdyttävä sinkkutarina sisaruksista ja heidän takkuilevasta onnenetsinnästään
Marjamäen sisaruspari on perinyt upean huvilan isoenoltaan. Kahden erilaisen sielun arkielämän kuvioissa on aikamoista hankausta: Jukka viettää boheemia taiteilijaelämää, Julia joutuu luovimaan opettajainhuoneen tiukassa hierarkiassa.
Syntisen komea Jukka liikkuu sujuvasti seurapiireissä ja herättää voimakasta kiinnostusta rannikon pikkukaupungin vapaissa ja varatuissa naisissa. Julia onkin pian pahassa saumassa mustasukkaisten raivotarten välissä.
Mutta opettajatkaan eivät ole immuuneja romantiikalle. Pian Julia huomaa olevansa korviaan myöten rakastunut – ja ilmeisesti jälleen kerran väärään tyyppiin. Jopa Jukka haluaa suojella häntä miehen seuralta.


Taattua Tuija Lehtistä herskyvällä huunorilla ja mehukkailla juonenkäänteillä.
Luin kirjan muutama vuosi sitten ja nyt kun se kirjastossa sopivasti käteeni sattui luin uudelleen. Uutuuden viehätys oli poissa, mutta kesti kirja uudemmankinkerran lukea läpi.


****************************************************************************

Lisa R. Jones: Ihosi alla

 Inside Out -trilogia,

Gummerus  kustannus 2013, s. 395 


                              

Nuori opettajatar Sara McMillan saa varastohuutokaupan kautta käsiinsä tuntemattoman naisen uskaliaan päiväkirjan. Päiväkirjan eroottinen, tummasävyinen sisältö sekä järkyttää että kiehtoo häntä, eikä hän voi lakata lukemasta. Missä tuo synkkien fantasioiden Rebecca on nyt? Päästyään päiväkirjan pahaenteiseen viimeiseen merkintään Sara on varma, että Rebeccalle on tapahtunut jotain kamalaa.

Yrittäessään selvittää Rebeccan kohtaloa Sara päätyy kuin varkain elämään tämän elämää: sijaiseksi tämän työpaikalle taidegalleriaan, tutustumaan ihmisiin, joita Rebecca tunsi. Tähän joukkoon kuuluu myös kaksi vaarallisen puoleensavetävää miestä: Mark Compton, gallerian dominoiva johtaja, ja salaperäinen Chris Merit, upporikas, tunnustettu taiteilija, joka on Comptonin pahin kilpakumppani ja vihollinen - syystä, josta Saralla ei ole aavistustakaan.

Sara tajuaa kulkevansa samaa polkua kuin Rebecca ja avautuvansa samalla uusille uskaliaille kokemuksille sekä altistavansa itsensä odottamattomalle vaaralle. Hänen löydettyään pelottavan seksikkäästä ja vallantahtoisesta miehestä kanavan tyydyttää salatuimmat halunsa millään muulla ei kuitenkaan tunnu olevan enää väliä… Mutta millaisia synkkiä salaisuuksia kukin kantaa? Miksi Sara joutuu kaiken sen keskiöön? Ja missä on Rebecca? 

 Hieman epäillen pitäisinkö kirjasta varasin sen ennakkoon kirjastosta. 
Fifty Shadesin ensimmäisen avausjakson kirjan lukukokemus kun ei ollut mitenkään huimaava vaan enemmänkin tuskastuttava, epäilin millainen on tämä uusi trilogia, joka on jatkoa vallallaan olevalle buumille. 
Tämän kirjailijan aloittama trilogia onkin toista maata kuin Fifty Shadesin, ehkä sen luettavuuteen vaikutti pikkuisen sekin, että maailma jossa pyöritään on taiteen ympärillä ja näin minulle mielenkiintoisempi. Suuresti pitämäni  trillerimäisyys astui kirjaan salaperäisen Rebeccan katoamisen myötä, jota kirjan päähenkilö Sara yrittää ratkoa, päätymällä elämään Rebecan elämää. Uusi elämä tuo muanaan paljon hyvää, mutta paljon synkkiä salaisuuksikin. Mitä tapahtui Rebeccalle ja onko Sara turvassa avatessaan synkkien salaisuuksien komeroa?
Intohimoa ja kutkuttavia juonenkäänteitä tarinaan tuo Saran uusi vallanhimoinen ja komean seksikäs pomo Mark  ja upporikas, kuuluisa taiteilija Chris, jonka kanssa intohimoinen suhde orastaa.

Sarjan esimmäisen osan luin hotkimalla. Kirja osoittautui niin kirjahyllyyni kelpaavaksi ja trilogian toinen osa odottaa jo yöpöydällä intohimoisia lukuhetkiä. 

************************************************************************

Tuija Lehtinen: Kolme miestä netistä, 

 Otava 2010, s. 317

                         

 
Kolmekymppisellä Saimi Runolinnalla on kolme miestä netissä, mutta äiti on aito puumanainen. Äidillä on oikea seksielämää nuorten ja komeiden miesten kanssa, mutta tytär harrastaa vain virtuaaliseksiä.
Yksi rakkaista asuu tiikeripuistossa Australiassa, toinen on kokkina Kanadassa ja kolmas on englantilainen rallikuski. Putkiremontti saa Saimin pakenemaan kesäsiirtolaan, jonka jälkeen tutut ja turvalliset kuviot rikkoontuvat. Kirja on täynnä värikkäitä ihmisiä ja ihmissuhteita.
Odotukseni oli kevyttä kesähömppää, mutta lukeminen oli pitkästyttävää eikä palkinnut. Tarina oli mielestäni epäuskottava eikä edes palkinnut lopussa.


Kerrankin kirjaston hyllyltä löytyi jotain uutta Tuija Lehtistä siellä käydessäni. Uutukaiset kun sattuvat aina olemaan lainassa.  Tämän kirjan juonen käänteet eivät kuitenkaan yltäneet aikaisempien kirjojen tasolle, vaikka värikkäitä henkilöpersoonia siinä esiintyikin tyypilliseen tapaan.


****************************************************************************

Pirkko Arstila: Susinainen,

 Minerva kustannus 2007, s. 362

    


Susinainen on tarina Reetasta, kauniista ja itsenäisestä mahtinaisesta, joka pärjää raakojen miesten, maahisten, staalojen ja samaanien maailmassa. Lapsuudessa koettu väkivalta ajaa hänet koston ja vihan kierteeseen, jossa velhot, sudet ja erämaan salaiset voimat tulevat hänen avukseen. Mitkään keinot eivät riitä, kun hän haluaa omakseen miehen, jota hän rakastaa ja himoitsee. Mutta mies, tietäjä Akmeeli, on yhtä vahva kuin Reeta. Taistelu on vääjäämätön, ja se uhkaa koko Maailmanreunaa. Voiko rakkaus voittaa koston kierteen?
Arstila kutsuu lukijan ihmismielen syövereihin, hyvän ja pahan ikuiseen mittelöön. Rehevä ja värikäs kieli tempaa muinaistarujen maailmaan. Karun luonnon ja kesyttömän erämaan kauneus vangitsevat. Tarina Reetasta, ikinaisesta, koskettaa ja lumoaa.

Kirjan takakannen teksi houkutti varaamaan kirjan kirjastoon ja avoimin mielin tartuin lukukokemukseen joka pian veikin mennessään ja tämäkin kirja kuuluu nykyisin kirjahyllyyni. Mahtinainen Reetta syntyy julman isän Koudan tytäreksi tunturien maahan. Kasvaessaan noureksi naiseksi hän pakenee erämaahan viha sydämessään kodin väkivaltaa ja oppii elämään luonnon ehdoilla. Lopulta hänestä tulee Maailmanreunan mahtinainen, mutta isänsä tekoja hän ei pysty antamaan anteeksi. Reetta rakastuu silmittömästi Akmeeliin, jonka lumoaa, mutta Akmeeli on yhtä vahva kuin Reettakin.Reetta haluaa Akmeelin hinnalla millä hyvänsä horjuttaen taistelullaan koko Maailmanreunaa ja lopulta syösten itsensä tuhoon. 

Muinaiset tarut, menninkäiset ja maahiset heräävät tarinan myötä henkiin. Suosittelen kirjaa lämpimästi kaikille historian ja romanktiikan ystäville.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti